14 Ağustos 2013 Çarşamba

Rottweiler Özellikleri

                                 Rottweiler Özellikleri

      Rottweiler sahibi olmak isteyen arkadaşlar Satılık Köpek sayfasını ziyaret edebilir ve Köpek İlan facebook sayfasından takip edebilirler.


 Rottweiler Tarihçesi      

      Neden Rottweiler beslemeliyiz ? Veya neden rottweiler beslememeliyiz ? Bu soruların cevaplarını rottweiler cinsinin özelliklerini okuyunca anlayacaksınız.

      Rottweiler ismini Almanya'nın Rottweil kasabasından almıştır. Tarihi Roma imparatorluğuna kadar dayanmaktadır. En eski köpek ırklarından birisidir. Roma imparatorluğunda insanların korumalığını yapmışlardır.
     Diğer bilinen ismi kasap köpeğidir. Kasaplar sürülerini korumak için en uygun köpeklerin rottweiler olduklarına inanırlardı.


Rottweiler'lar zamanla seyyar satıcı ve tüccarlar tarafından da koruyucu köpek

olarak kullanılmaya başlandı. Herhangi bir durumda altın keselerini rottweiler'ların boyunlarına bağlayarak altınları güvence altına alırlardı.





Genel Görünüm:



Rottweiler orta ve büyük yapıda, ortalama 40-50 kilo civarında, kaslı yapıları, doğru orantılı, çevik ve güçlü köpeklerdir.



Davranışları;



Çocuklarıla iyi geçinebilen, sahibine daha doğrusu ailesine sadık, çalışmaya hevesli, yüksek enerjili, sosyalleştirilmediği taktirde diğer hayvanlarla geçimi biraz zayıftır.



BAŞ




Kafa Tası ve Civarı:



Orta büyüklüktedir. Alın çizgileri belirli, kulaklar arası mesafesi geniş,



Stop: Kesinlikle belirgindir.






Surat:



Büyük burun deliği ve burun kesinlikle siyahtır.




0 yorum:

Yorum Gönder